středa 23. července 2014

Na celulitidu i kruhy pod očima: Na co všechno se dá využít káva?

Vůně kávy pro nás znamená chvilku oddechu, novou dávku energie a určitě i příjemné drbání s přáteli. Dnes by si už mnozí lidé jen těžko dokázali představit život bez ní. No tak, jak potěší naše chuťové pohárky a osvěží naši mysl, může nám pomoci i v jiných směrech. Stále častěji se totiž mluví io jejích účincích na krásu. Ty se využívaly už i v dávné minulosti, ale pak se od nich jaksi upustilo a pozornost se soustředila na jiných pomocníků. Nakonec se však začalo vracet i k tomuto starému dobrému a ověřenému prostředku.




Osvěžení barvy
Je škoda, že i když je káva vynikající pro vlasy, protože jsou po jejím používání pevnější a lesklejší, nemohou ji bohužel využívat všechny ženy. Má totiž mírně barvicí účinek a tak by se mohlo stát, že by blondýnky nebo zrzky nabyly trošku zvláštní odstín koruny jejich krásy. To, co je však pro některé problémem, se může proměnit na výhodu jiných. Vítězně tentokrát z toho odcházejí tmavovlásky.
Právě díky kávě se totiž dá krásně oživit jejich odstín, nebudou působit mdle a budou ještě lesklejší. Postačí na to velmi jednoduchá pomůcka. Stačí si nasypat přímo do šamponu velkou kopcovitou lžíci pomleté ​​zrnkové kávy, smíchat to a pak si už jen pravidelně mýt vlasy.
Druhou možností je umýt si hlavu šamponem a pak si na vlasy vylít šálek studené kávy. Nasaďte si koupací čepici a nechte nápoj působit 20 minut. Teprve pak si ho opláchněte. Důležité je zachovat tento postup, protože šamponem byste si zabarvení opět vymyli.

Pryč s oteklými očima
V některých případech se však nedá využít přímo samotná káva. Musí být součástí jiných produktů, protože právě kvůli možnosti snadného zabarvení by vám to mohlo nakonec způsobit ještě další komplikace. Tak je to i v případě oteklých očí.
Není nic horšího, než se po náročné a dlouhé noci ráno vzbudit a při pohledu do zrcadla dostat takové přivítání, když vás čeká nějaké důležité setkání. V tom případě je velmi účinná káva, ale nemůžete si ji aplikovat přímo, protože by vám zůstaly ještě tmavší kruhy. Hledejte proto kosmetické produkty s jejím přídavkem. Ty zklidňují unavenou pokožku a dobře působí i na podrážděné žilky, které nám způsobují tuto nepříjemnost. Ideální je, pokud je ještě zkombinujete s přikládáním chladných předmětů a výsledek bude pak ještě efektnější.

Zjemňuje pokožku
Čerstvá káva je vynikající i na pokožku. Hloubkově ji vyživuje a ta se díky ní stává jemnější na dotek. Velmi dobrý je rovněž i peeling s jejím přídavkem. V tom případě ji můžete smíchat s jakoukoliv přídavnou složkou podle vašeho druhu pleti a odumřelé buňky snadno odejdou pryč. Navíc si tím dopřejete i velmi příjemnou masáž.
Nezapomeňte se však pořádně opláchnout vodou, aby vám nezůstaly barevné fleky. Smíchejte jednu lžičku s půl sklenicí jogurtu a jednou lžičkou medu, díky čemuž dostanete perfektní masku na pokožku unavenou po namáhavém létě. Když kávu smícháte s rozmačkanými jahodami, můžete si jimi natřít lokty a kolena, díky čemuž nebudou tak drsné.



Věčné mládí
Šálek dobré kvalitní kávy je zároveň i skvělým zdrojem antioxidantů. Pokud jste tedy pravidelnými konzumentky tohoto nápoje, nemusíte si nic vyčítat. Tělu to opravdu prospívá a zbavuje ho mnoha usazených škodlivin. Díky tomu se udržíte déle v dobré kondici a vaše pleť bude krásnější, protože zabraňuje i tvorbě vrásek. Káva je vynikající i jako prevence proti dně. Zabraňuje totiž ukládání kyseliny močové.
Podle některých výzkumů pomáhá i při Parkinsonově chorobě. Někomu dobře padne i po těžším jídle, když usnadní jeho trávení. V tom případě však musíte mít v pořádku trávicí trakt, jinak byste si měli dát mezi těmito dvěma požitky kratší přestávku. Díky ní se snižuje hladina cholesterolu a také výskyt osteoporózy. Musíte se však opravdu zaměřit na její výběr, protože při obyčejných druzích si velmi nepomůžete.

Celulitida a hubnutí
Jako tečku na závěr připomínáme ještě dvě dobře známé informace. Káva působí i na celulitidu. Pomáhají zejména masáže a zábaly vytvořené spolu s jejím přídavkem.

Pomerančová pokožka po jejím pravidelném užívání zmizí, ale ještě lepší je ji používat jako prevenci, abyste se nemuseli s tímto problémem ani setkat. No a pak jedna bonusová rada v podobě lehkého pomocníka na hubnutí. Zázraky dělá kombinace kávy s medem. Místo cukru si ji oslaďte tímto způsobem a nastartovaný metabolismus vám pomůže zbavit se nějakého kily navíc. Dopomoci si můžete i krémy na celulitidu.

Žádné komentáře:

Okomentovat